Σε ξένο χρόνο

Περιγραφή

Η συναρπαστική κατάληξη του βιβλίου “Σάσεναχ, η ξένη”. Ολα ξεκίνησαν στα Χάιλαντς το 1945, όταν η Κλαιρ Ράνταλ πέρασε από έναν κύκλο μονόλιθων για να βρεθεί ως διά μαγείας στο 1743. Παγιδευμένη στη δίνη του αιματηρού πολέμου μεταξύ Άγγλων και Ιακωβιτών, η Κλαιρ θα αναζητήσει καταφύγιο στο κάστρο της φατρίας των Μακένζι και θα γνωρίσει τον έρωτα στο πρόσωπο του Τζέιμι Φρέιζερ. Ομως η ευτυχία δε διαρκεί για πάντα. Σύντομα η Κλαιρ θα γνωρίσει τη σκληρή όψη της μοίρας. Θα κατηγορηθεί ως μάγισσα και θα κινδυνεύσει να καεί στην πυρά, θα γνωρίσει τον πόνο και την προδοσία και θα ανακαλύψει ένοχα μυστικά, ικανά να οδηγήσουν ανθρώπους στο θάνατο. Ωστόσο εκείνη θα πρέπει να ξεπεράσει τον ίδιο της τον εαυτό και να παλέψει για να γιατρέψει την ψυχή του αγαπημένου της από τραύματα που φαίνεται ότι δε θα επουλωθούν ποτέ. Ένα λυρικό όσο και πρωτότυπο ιστορικό μυθιστόρημα, η συνέχεια μιας εξαιρετικής σειράς, που έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από δέκα γλώσσες κι έχει ενθουσιάσει εκατομμύρια αναγνώστες παγκοσμίως.

Η Diana Gabaldon γεννήθηκε το 1952 στην Αριζόνα των ΗΠΑ. Κατέχει πτυχίο Ζωολογίας και μεταπτυχιακό στην Ωκεανογραφία από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα καθώς και διδακτορικό δίπλωμα στην Οικολογία από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Μετά από δώδεκα χρόνια ακαδημαϊκής καριέρας και απασχόλησης ως τεχνικός εργαστηρίου σε ερευνητικά κέντρα, αφιερώθηκε στη συγγραφή.
Απόγειο της συγγραφικής ωριμότητας της Gabaldon είναι η σειρά “Outlander”, τα βιβλία της οποίας μεταφράστηκαν σε περισσότερες από δέκα γλώσσες, σημείωσαν τεράστια επιτυχία, και παρέμειναν για μεγάλο χρονικό διάστημα στη New York Times Best-Seller List. Πρόκειται για τους τίτλους “Outlander” (1991), “Dragonfly in Amber” (1991), “Voyager” (1993), “Drums of autumn” (1996) και “The fiery cross” (2001), ενώ η σειρά ολοκληρώνεται με τον τίτλο “A breath of snow & Ashes”.
Με την υπογραφή της Diana Gabaldon κυκλοφορούν επίσης τα μυθιστορήματα “Lord John & The private matter” (2004) και “Naked came the phoenix” (2001). Διηγήματα της Gabalon έχουν περιληφθεί στις ανθολογίες “Excalibur” (1995) και “Legends” (2003).

Συγγραφέας: Gabaldon Diana
Μεταφραστής: Παϊδούση Ειρήνη
Εκδότης: Anubis
Έτος έκδοσης: 2005
ISBN: 960-306-495-5
Σελίδες: 495
Τόμος: 2
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Αμερικανική πεζογραφία – Μυθιστόρημα, Ιστορικό μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.49 €