Εκδόσεις χωρίς εκδότες

Περιγραφή
Η συναρπαστική διαδρομή ενός ασυμβίβαστου εκδότη.
Μια γλαφυρή καταγραφή του μεταπολεμικού εκδοτικού τοπίου.
Ένας ύμνος στην αγάπη για το βιβλίο.
Ένας δρόμος αντίστασης και ελπίδας.
“Αξιόλογο και σημαντικό… γλαφυρό και αιχμηρό, λάβρο και ξέχειλο από δίκαιη, αν και ήπια αγανάκτηση… ευφυές, στοχαστικό και καλογραμμένο”.
(“The Nation”)
“Αδιάσειστα στοιχεία πως η επιμονή των μεγάλων εταιρειών για όλο και μεγαλύτερα κέρδη οδήγησε σε έναν επιχειρηματικό και πολιτιστικό παραλογισμό”.
(“Business Week”)
“Καλά βιβλία για όσο το δυνατόν περισσότερους αναγνώστες ή μόνο περισσότεροι αναγνώστες πάση θυσία; Ιδού το δίλημμα που μας θέτει η βιωματική μελέτη του Σιφρίν που προοιωνίζεται ένα διάλογο ερεθιστικό”.
(Νίκος Μπακουνάκης, “Το Βήμα”)
“Μια προειδοποίηση για την επέλαση των καπιταλιστικών ηθών στην αγορά του βιβλίου”.
(Βένα Γεωργακοπούλου, “Ελευθεροτυπία”)
“Αποκαλυπτικό, συνθέτει ζοφερές εικόνες για τα εκδοτικά μελλούμενα”.
(Κυριάκος Ντελόπουλος, “Η Καθημερινή”)Ο Αντρέ Σιφρίν, κορυφαία προσωπικότητα του εκδοτικού χώρου, γεννήθηκε το 1935 στο Παρίσι. O Ρωσοεβραϊκής καταγωγής πατέρας του ήταν ο ιδρυτής του γαλλικού εκδοτικού οίκου “Pleiade” και στη συνέχεια του “Pantheon Books” στη Νέα Υόρκη, όπου η οικογένειά του αναγκάστηκε να μεταναστεύσει στη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Ο Σιφρίν εργάστηκε για 30 σχεδόν χρόνια στον εκδοτικό οίκο “Pantheon Books”. Το 1990 ήρθε σε ρήξη με τους ιδιοκτήτες του ομίλου Random House -που είχε εξαγοράσει το Pantheon-, αποχώρησε και ίδρυσε τον ανεξάρτητο μη κερδοσκοπικό εκδοτικό οίκο “New Press”. Σήμερα ο Σιφρίν μοιράζει το χρόνο του μεταξύ Παρισιού και Νέας Υόρκης. Στα ελληνικά έχoυν κυκλοφορήσει τα βιβλία του “Εκδόσεις χωρίς εκδότες” (Πόλις, 1999 και Αιώρα, 2012) και “Οι λέξεις και το χρήμα”, (Αιώρα, 2011).

Συγγραφέας: Schiffrin Andre
Μεταφραστής: Ξενάκη Κίττυ
Εκδότης: Αιώρα
Έτος έκδοσης: 2012
ISBN: 960-7872-76-2
Σελίδες: 133
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Εκδότες και εκδόσεις – Ιστορία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.14 €