Αιχμάλωτοι των ωκεανών

Περιγραφή
Πάντοτε στην υπηρεσία του βασιλέα της Μεγάλης Βρετανίας, ο πλοίαρχος Τζακ Όμπρι και ο αχώριστος φίλος και συνεργάτης του Στίβεν Ματούριν οργώνουν τις θάλασσες και τους ωκεανούς αντιμετωπίζοντας νέες περιπέτειες.
Σε τούτη την καινούργια τους διαδρομή, κινδυνεύουν από πειρατές-κυνηγούς κεφαλών, ναυαγούν σε ένα ακατοίκητο νησί, γνωρίζουν τα παράξενα ζώα και φυτά της Ωκεανίας καθώς και τις πρώτες αποικίες των καταδίκων της Αυστραλίας.
Περιπέτειες σε στεριές και θάλασσες, γοητευτικές άγνωστες χώρες και ποικιλία χαρακτήρων συνθέτουν ένα ακόμη γοητευτικό βιβλίο για τους φανατικούς αναγνώστες του πολυγραφότατου Πάτρικ Ο’ Μπράιαν.
Ο Πάτρικ Ο’ Μπράιαν (που το πραγματικό του όνομα ήταν Richard Patrick Russ) γεννήθηκε το 1914 και έζησε πάντοτε μια ήσυχη και μετρημένη ζωή. Από το 1949 μέχρι το θάνατό του, το 1999, ζούσε με τη γυναίκα του στους πρόποδες των Πυρηναίων, στη Γαλλία. Ασχολήθηκε αποκλειστικά με το γράψιμο και ποτέ δε διανοήθηκε να κάνει κάτι διαφορετικό. Όντας φτωχός, εξασφάλιζε τα προς το ζην κάνοντας μεταφράσεις έργων της Σιμόν ντε Μποβουάρ, της Κολέτ κ.ά. Στη δεκαετία του ’50 γνώρισε τον Πικάσο και έγραψε τη βιογραφία του. Αυτά όμως που τον έκαναν πασίγνωστο σε ολόκληρο τον κόσμο είναι τα ιστορικά μυθιστορήματα με τις ναυτικές περιπέτειες, τις παράλληλες ερωτικές ιστορίες και την τόσο αστραφτερή φαντασία: η ζωή στη θάλασσα, οι ναυμαχίες, οι αγώνες με τα στοιχεία της φύσης περιγράφονται με τα ζωηρότερα χρώματα, ενώ η εποχή του Ναυάρχου Νέλσον απλώνεται ολοζώντανη μπροστά μας.

Συγγραφέας: O’ Brian Patrick
Μεταφραστής: Σπανδωνής Γιάννης
Εκδότης: Ψυχογιός
Έτος έκδοσης: 2002
ISBN: 960-274-631-9
Σελίδες: 322
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Αγγλική πεζογραφία – Μυθιστόρημα, Ιστορικό μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 5.50 €