Ο διάολος μέσα του

Περιγραφή
[…]Το έργο διαδραματίζεται στο Lower East Side της Νέας Υόρκης και είναι μια τρελή σκοτεινή κωμωδία που σατιρίζει στοιχεία της Ρώσικης Λογοτεχνίας του 19ου αιώνα, παραγεμισμένη με επιληπτικές κρίσεις, παραισθήσεις, εφιάλτες, συγκρούσεις τρένων, αυτοκτονίες και μια πόλη που πλημμυρίζει.
Το «Ο διάολος μέσα του» πρωτοπαρουσιάστηκε στη Νέα Υόρκη στις 8 Ιανουαρίου του 1977, στο Soho Rep.
Γεννήθηκε στο South Boston της Μασαχουσέτης από πατέρα μανάβη και μητέρα εργάτρια εργοστασίου. Στα 12 κερδίζει μια 6χρονη υποτροφία για το Milton Academy, διάσημο ιδιωτικό λύκειο της Νέας Αγγλίας. Είναι απόφοιτος του Sarah Lawrence College και του Τμήματος Θεατρικής Συγγραφής του Julliard.
Έχει γράψει έργα για τα θέατρα South Coast Rep, Dance Theater Workshop και Jerome Foundation. Έχει βραβευθεί από τους Berrilla Kerr Foundation, Lincoln Centre Le Comte du Nuoy Fund, The New York Observer, Mixed Blood Theater, Primary Stages, The Tennessee Williams Literary Festival και South Carolina Playwrights Festival. Τα έργα του έχουν παιχθεί με μεγάλη επιτυχία σε ολόκληρη την Αμερική σε πολλά θέατρα.

Συγγραφέας : Lindsay – Abaire David
Μεταφραστής : Παπαδάκη Χριστίνα, Φραγκιόγλου Δημήτρης
Υπεύθυνος Σειράς : Πατσαλίδης Σάββας
Εκδότης : University Studio Press
Έτος έκδοσης : 2004
ISBN : 960-12-1293-0
Σελίδες : 154
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Αμερικανικά θεατρικά έργα
Σειρές : Θεατρικά Kείμενα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.40 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.