Οι χερούκλες του θείου Νίκου

Περιγραφή
Τα πρώτα χρόνια στο σχολείο. Η καλή δεσποινίς Ευαγγελία, η δασκάλα -εντυπώσεις και εμπειρίες για τα «ανθρωπάκια» της, οι δυσκολίες μα και οι χαρές- οι πρώτες συλλογικές δουλειές στην τάξη.
Παιδιά που «φτιάχνουν βιβλία» με πεταμένα αποκόμματα εφημερίδων. Σε αντίθεση μ’ άλλα που έχουν τη δική τους βιβλιοθήκη, πράγμα πολύ δύσκολο σε εποχή πολέμου και κατοχής. Όνειρα που «φτιάχνουν» τα βιβλία, που σε κάνουν ακόμα να πετάς.
Πως είναι να ζεις με ένα γάτο και πόσα μαθαίνεις απ’ αυτόν. Τα βαφτίσια, λοιπόν, του «Μαμαλούκου», με κάθε επισημότητα.
Τα χέρια του θείου Νίκου, που πιάνουν τη γη και την ταρακουνούν, αλλά παλεύουν με τα μολύβια και ζορίζονται με τη γραφή.
Η συμβίωση με μια μαϊμού -που κάνει το σπίτι «καλοκαιρινό».
Το «όνειρο» μιας φουρνάρισσας σ’ ένα νησί του Αιγαίου, από αφήγηση της γιαγιάς.
Αυτά είναι πάνω κάτω τα θέματα στα έξι διηγήματα της Βούλας Μανή. Διηγήματα για μικρά και μεγάλα παιδιά, δοσμένα άμεσα και παρορμητικά, σαν να ακούς την ίδια να τα λέει… Από μια συγγραφέα που σχεδόν αυτοβιογραφείται.Γεννήθηκα στην Αθήνα, κάτω από τον ίσκιο του Παρθενώνα, σε μια αυλή με πολλούς ανθρώπους. Έχω πάντα καλούς φίλους, που είναι και οι άμυνές μου στα δύσκολα της ζωής. Αγαπώ το διάβασμα και το γράψιμο -αυτοί που «φταίνε» για το δεύτερο είναι οι δάσκαλοι και η φιλόλογός μου, η μεγάλη Γιοτσαλίτου του 9ου Θηλέων. Αγαπώ τις εφημερίδες και κυρίως τις τοπικές, που σε πληροφορούν για τα σπουδαία της πόλης σου. Συμμετείχα σε περισσότερες από δέκα, γράφοντας χρονογράφημα. Φτιάχνω κλόουν και κούκλες από πορσελάνη, και φάρους, νησιά και καράβια από βότσαλα. Αγαπώ πολύ τα παιδιά, όχι μόνο της χώρας μου αλλά όλης της Γης. Έργα της ιδίας: «Οι χερούκλες του θείου Νίκου», εκδόσεις Εντός, 2001 «Ο ποταμός και ο Σέργιος», εκδόσεις Εντός, 2002, «Ο όρκος των παιδιών», Α΄ έκδοση 1996,

Συγγραφέας : Μανή Βούλα
Εικονογράφος : Οικονομίδης Νίκος ζωγράφος
Εκδότης : Εντός
Έτος έκδοσης : 2001
ISBN : 960-8229-07-3
Σελίδες : 102
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Ελληνική
Σειρές : Σειρά για Παιδιά και για Νέους

Τιμή σε ιστοσελίδες: 6.66 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.