Ζήσε ξανά σαν παιδί

Περιγραφή
Μία από τις πλέον χαρακτηριστικές φράσεις του Ιερού Ευαγγελίου, είναι και η ακόλουθη παραγγελία του Κυρίου μας: «γίνεσθε ως τα παιδία- των γαρ τοιούτων εστίν η Βασιλεία των ουρανών». Δηλαδή: «να γίνετε σαν τα παιδιά, διότι σε τέτοιους ανθρώπους ανήκει η Βασιλεία των ουρανών».
Αυτή η τόσο μικρή και συνοπτική φράσις, κρύπτει την μεγαλύτερα και πλέον σημαντικήν αλήθειαν της ζωής ημών και εκφράζει την πλέον δυνατήν και απτήν πραγματικότητα, που χαρακτηρίζει την ταυτότητα όλων μας, ως λογικών όντων και έμψυχων δημιουργημάτων του Θεού.
Δια να κατορθώση κάποιος να εκφράζεται ως παιδί και να μένη παιδί, όχι προσποιητά, αλλά με την γνησιότητα και την αυθεντικότητα της αληθείας και με την σφραγίδα της εν Θεώ μαρτυρίας ταύτης, πρέπει να γένη πρώτον «πράος και ταπεινός τη καρδία».
Ο Κύριος παραγγέλει δια των λόγων Του και διδάσκει εμπράκτως δια του παραδείγματός Του, αυτήν την πραότητα και την εις βάθος ταπείνωσιν, ειπών: «μάθετε απ’ εμού, ό,τι πράος ειμί και ταπεινός τη καρδία και ευρήσετε ανάπαυσιν ταις ψυχαίς ημών». Διότι όποιος μάθει αυτήν την γνησιότητα της πολιτείας, όποιος μαθητεύσει εις την πραότητα και την ταπείνωσιν της καρδίας και αριστεύσει εις αυτάς, αυτός είναι πράγματι και μόνιμα αναπαυμένος και ειρηνικός.
[…]
(από το προοίμιον του βιβλίου)

Συγγραφέας : Μάθεση – Τερζάκη Ειρήνη
Εκδότης : Ιδιωτική Έκδοση
Έτος έκδοσης : 2008
ISBN : 960-93-0448-6
Σελίδες : 199
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Νεοελληνική ποίηση, Δοκίμια, Αποφθέγματα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.90 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.